Правителство ще бъде съставено по-скоро с третия мандат. Това мнение изрази

...
Правителство ще бъде съставено по-скоро с третия мандат. Това мнение изрази
Коментари Харесай

Ето кога ще бъде съставено правителство

Правителство ще бъде формирано по-скоро с третия мандат. Това мнение изрази някогашният зам.-министър на стопанската система и някогашен зам.- външен министър Милен Керемедчиев от Има Такъв Народ.

“Правителство ще бъде формирано по-скоро с третия мандат, когато ножът опре до кокала ”, разяснява Керемедчиев в студиото на “Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
-->
Ако обаче се стигне до нови предварителни парламентарни избори, изборната интензивност ще падне още. “При последващи избори изборната интензивност ще бъде още по-ниска, а наказателният избор - още по-тежък. Може би най-сетне ще се стигне до заключението, че би трябвало тази политическа система да бъде заменена. Антагонизмът в партиите е толкоз неизпълним, че не може да се образува държавно управление за повече от 6 месеца ”, счита някогашният зам.-министър на стопанската система.

Той разяснява предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за удължение на Бюджет 2022. “Съгласен съм, че може би няма да има време за нов бюджет, въпреки това, с цел да се завърши годината ще ни трябват към 10 милиарда лв., съгласно експерти ”, уточни Керемедчиев. Според него “порочната ” процедура, предоставена от кабинета “Петков ” - “помагане на всички “на калпак ” без диференциация ” би довело до нови заеми и още веднъж “изливане на помощи “на калпак ”.

Керемедчиев уточни още, че е значимо страната ни да има постоянно държавно управление, с цел да може да се оправи със зимата и на външнополитическата сцена. “Вижда се, че в Европейски Съюз идват огромни промени, а България още веднъж е в периферията ”, разяснява Керемедчиев и добави: “От вътрешнополитическа позиция - неналичието на постоянно държавно управление с ясни политики ще ни докара до икономическа неустойчивост ”.

На въпроса би трябвало ли да се тревожим за газовите доставки след 1 януари, Керемедчиев отговори по този начин: “Не би трябвало да се тревожим от това дали ще ни е  топло и ярко. Ще ни е топло и ярко, само че ще бъде на доста висока цена ”, счита той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР